Rosbed OyPetauspatjat

Hyvin hengittävä ja painetta tasaava Coolmax Embrace -petauspatja täydentää erinomaisen kokonaisuuden.

Petauspatjan pehmusteena käytetään Talalay-lateksia, jonka muotoutuvuus ja hengittävyys ovat huippuluokkaa.
Aine on luonnostaan antibakteerinen sekä vastustuskykyinen pölypunkeille ja homeille.
Talalayn Embrace-versioon on kehitetty viskoelastinen ominaisuus, jolloin se muotoutuu lämmön ja paineen vaikutuksesta kehon muotojen mukaisesti.
Näin se pystyy entistä paremmin tasaamaan kehoon kohdistuvaa painetta.
Talalay embraceTalalay-lateksin ominaisuudet syntyvät sen patentoidusta valmistusmenetelmästä:


  • Jokainen lateksilevy valmistetaan erillisissä muoteissa. Vaahdotuksen jälkeen muotit viedään 30 asteen pakkaseen. Jäätymisen aikana solujen seinämät repeytyvät, jolloin lateksiin syntyy sille ominainen ilmakanavien verkosto.
  • Jäädytyksen jälkeen levyt viedään 115 asteen uuniin stabiloitavaksi, jolla rakenne saadaan pysyväksi.
  • Kuumennuksen jälkeen levyt pestään, jolloin mahdolliset epäpuhtaudet huuhtoutuvat pois.Vertailu Talalayn ja muiden pehmusteiden ominaisuuksista.

Talalay-lateksi
Kankaana petauspatjassa käytetään urheiluvaatteistakin tuttua Cool-Max® -kangasta, jonka kosteudenpoisto-ominaisuudet ovat huippuluokkaa. Testit ovat osoittaneet, että Cool-Max® kuivuu huomattavasti nopeammin kuin muut kosteutta imevät kankaat. Siksi patja tuntuu pinnaltaan aina miellyttävän kuivalta ja sopivan lämpöiseltä. Lisäksi kankaaseen on kudottu monisäikeistä hiilikuitulankaa, jonka tehtävänä on poistaa hankauksesta kehoomme syntyvää staattista sähköä.
Hiilisäikeet keräävät ympäröivän materiaalin elektronit ja vapauttavat ne ilmaan heikolla jännitteellä. Jännite sananmukaisesti valuu ulos kehosta, jolloin uni on syvempää ja rentouttavampaa. Tieteellisissä kokeissa hiilikuitulangoilla varustetulla patjalla nukkuneet henkilöt tarvitsivat 21 minuuttia vähemmän unta kuin vertailuryhmä.